Zamena sigurnosnog ventila na bojleru

Zamena sigurnosnog ventila na bojleru - Servis bojlera

Zamena sigurnosnog ventila na bojleru vršimo na celoj teritoriji Beograda, sedam dana u nedelji. Zamena sigurnosnog ventila na bojleru vršimo za sve modele bojlera i proizvođača, bilo da su bojleri postavljeni horizontalno ili vertikalno. Za uslugu zamena sigurnosnog ventila na bojleru smo dostupni 24h dnevno tokom cele godine i svih praznika za sva fizička i pravna lica poput hotela, hostela, sportskih hala. Pored zamene sigurnosnog ventila na bojleru, vršimo zamenu kompletne instalacije bojlera, servis bojlera kao i zamenu termostata na bojleru.

Zamena sigurnosnog ventila na bojleruSama reč „sigurnosni ventil“ vam sve govori. Reč je o veoma važnom delu odnosno uređaju koji se nalazi na svakom bojleru. Njegova funkcija je i više nego bitna a tiče se sprečavanja visokog pritiska u kazanu bojlera visokog kapaciteta. Uobičajeno njegovo mesto na bojleru je na ulazu hladne vode.

Tokom vremena i rada bojlera, dolazi ipak do mogućih kvarova. Uzročnik istih je pritisak visokog inteziteta, prljavština pa čak i kamenac i drugo. Ujedno ukoliko se sigurnosni ventil ne ugradi kako treba vrlo često to može biti uzročnik kvarova.

Ono što je presudno za efikasnost sigurnosnog ventila jeste adekvatan pritisak vode. Regulisanje pritiska vrši ventil tako što procesom otvaranja u drugom smeru gotovo da vrati određenu količinu vode u samu vodovodnu mrežu. Ukoliko je pritisak većeg inteziteta, tada se otvaraju sigurnosni ventili.

Postoji više vrsta sigurnosnih ventila koji se uglavnom razlikuju po kvalitetu materijala dok je njihova forma odnosno oblik gotovo istovetan svima.

Ako se uzmu u obzir pravila koje sugerišu svi proizvođači, svaki bojler mora da poseduje sigurnosni ventil koji vrši dve funkcije:

  • Propušta vodu u svrhu zaštite ali i ratserećenja bojlera
  • Reguliše punjenje bojlera

Sam proces obezbeđenja idealnog protoka vode i adekvatnog pritiska je zasluga sigurnosnog ventila. Grejanje vode dovodi do povećanja pritiska vode koji pri tome nije isti sa pritiskom u mreži. Tu stupa na snagu rad sigurnosnog ventila koji sve to reguliše.

Najčešći problem sa kojim se naši klijenti suočavaju jeste kapkanje vode iz sigurnosnog ventila. Kako ovakva situacija izaziva posebnu zabrinutost kod ljudi, mi sugerišemo da pozovete majstore električare koji će ovaj problem odmah sanirati. Najbolji vid rešenja u ovakvim situacijama jeste ugradnja regulatora, ugradnja ekspanzione posude u instalaciju i drugo…

Ono što se može zaključiti iz svega navedenog jeste da je za ovaj tip posla zaista neophodno stručno lice. Pozovite nas već danas ukoliko sumnajte u rad vašeg sigurnosnog ventila na bojleru i mi ćemo se potruditi da rešimo sve kvarove.

Uslugu zamene sigurnosnog ventila na bojleru pružamo sedam dana u nedelji i za vreme praznika sa računom i garancijom za kvalitet izvršenih usluga. Elektro usluge vršimo kako za fizička tako i za pravna lica.

Ukoliko ne pronađete usluge koje su vam neophodne, dodatne informacije i usluge možete pogledati i na sajtu www.elektricarbeograd.com

Call Now Button