Blog

Popravka kade

Popravka kade

Uvek neke dotrajale stvari pa čak i sanitarija se mogu popraviti . Ako niste vešti u tome i takve poslove možete prepustiti stručnjacima.

Evo i kratkog opisa kako se ovakav posao može obaviti.

Ono što može narušiti samu kadu jeste i toplota zatim deterdženti, fizička oštećenja nekim predmetima i drugo.

Sve nečistoće i pukotine na kadi se mogu eliminisati i to stručnjaci vrlo dobro znaju i kako.

Manje ogrebotine na kadi možete na primer otkloniti i ukoliko na običnu vatu natopite sredstvo za poliranje karoserija na automobilima. Ipak, ako je reč o površini koja je poliester sa armiranim staklenim vlaknima, ovakva intervencija je nemoguća.

U takvim situacijama pukotine se mogu na kadi popuniti sredstvom koje je na bazi epoksi smole a nakon njenog nanošenja se sve nečistoće od njene masnoće pažljivo uklone.

Sama površina se može izbrusiti običnim brusnim papirom i nakon toga se nanosi u dva sloja emajl odgovarajuće boje.

Ako je pak do slavine na kadi reč i zapravo je ona dotrajala i tu se neke intervencije mogu sprovesti. Stare instalacije imaju obično dve slavine. I obe su fiksirane na kadu. Takve instalacije je moguće zameniti takozvanim monoblok slavinama za mešanje vode ili ipak jednoručnim slavinama sa tušem.

Za postavljanje istih na kadu dovoljno je iskoristiti već ivične priključke koji odgovaraju prečniku dovodnih cevi.

Ako su vam naši savtei bili od pomoći onda potražite i druge naše savete na sajtu. Ukoliko ipak i pored navedenih savetaniste sigurni kako da postupite onda je bolje da popravku pukotina, zamenu slavina, plastificiranje unutrašnjosti tankim slojem plastike koja je dostupna u velikom spekru boja ipka prepustite nešto stručnijim ljudima.

Kao i uvek, mi smo vam dostupni za sve savete koji se tiču vodoinstalaterskih poslova. Za sva pitanja koja imate u tom pogledu dostupni smo tokom cele nedelje.

Leave a comment

Call Now Button