Blog

Uređenje kupatila

Uređenje kupatila

Kada neko preuređuje svoj dom onda mu je zaista važno da svaki deo prostora bude lepo uređen i po ukusu ukućana. Pored estetskog dela, svakome je važno da se u svakom delu stana ili kuće oseća komotno i ugodno.

Pored uređenja dnevne sobe, spavaće sobe i kuhinje, poseban zadatak je uređenje i kupatilskog dela. Specifičnost u uređenju kupatila potiče od toga što su mere bezbednosti u uređenju istog nešto oštrije i zahtevnije. Zbog svojih osnovnih funkcija koje svako kupatilo ima i koje su mahom vezane za protoke vode, vrlo je važno imati profesionalne majstore koji će umeti da ispune više uslova koji su presudni za jedno dobro i funkcionalno kupatilo.

Prvi uslov je da sva sanitarija bude efikasna i funckionalna. Da ne postoji prepreka u njihovom radu, da su dobrog kvaliteta, da su ispravno namontirane i da se održavaju na dekvatan način. Pored toga, poseban uslov je ispunjenje svih mera bezbednosti u pogledu elektrike u kupatilu. Ovaj prostor zahteva posebne sigurnosne mere, poseban način uvođenja instalacija i obezbeđenja istih baš zbog veće vlažnosti.

Treći uslov i ne svakako manje bitan jeste njegovo uređenje sa estetskog stanovišta. Tu je presudno umeće majstora u ovom domenu da ispune želje klijenta a da pri tome kupatilo bude i funckionalno i komotno.

Kada je reč o uređenju kupatila u estetskom smislu, pored vašeg angažovanja u pogledu izbora adekvatne keramike i sanitarije, važno je imati pouzdane majstore koji će sve vaše zamišljene ideje sprovesti u delo. Pored toga, njihove savete je dobro poslušati, posebno kada je reč o adekvatnosti sanitarija.

Zadatak uređenja kupatila je nešto jednostavniji ukoliko je reč o prostranom kupatilu. U tim situacijama, lako je odlučiti se za željene sanitarije jer ste sigurni da će gotovo svaki profil iste odgovarati vašem kupatilu.

Ipak, umeće je kada se majstor pokaže na delu da u malim kupatilima ostvari sve navedene uslove a to je funkcionalnost, udobnost i lep estetski izgled.

Ako se posmatra stil gradnje samo na primer na području Beograda, sedamdesetih godina su arhitekte uređivale stanove tako što bi za kupatilski prostor bilo predviđeno svega par kvadrata. Imate niz primera, sa kojima smo se i mi kao već dugogodišnji majstori susretali, da veliki stanovi imaju vrlo mala kupatila. Čak nije retka situacija da postoje i dva kupatilska prostora (toalet i kupatilo) izuzetno male kvadrature. Zato je potrebno i umeće i kreativnost da se ovako mali prostori preurede a da pri tome ukućani se osećaju udobno i lagodno.

U korist uređenja baš malih kupatila idu i sva nova rešenja za sanitarije koja možete naći danas u maloprodajnim objektima. Posebno mislimo na sve novitete koji su proizvođači plasirali u pogledu tuš kabina. Pa tako, postoje na tržištu i tuš kabine sa jako malim dimenzijama kadica koje su i više nego odgovarajuće za ovako mala kupatila.

Pored toga, sve veći je trend da se radi na zazidavanju dela koji služi za kupanje i da kao takav ne poseduje kadice bilo kakve vrste. Ovaj trend se poslednjih godina još i unapredio time što mnoga kupatila i nemaju odvojen deo za kupanje na bilo kakav način već je naprotiv on potpuno u nivou sa preostalim delom kupatila. U ovakvim situacijama, potrebe su zaista vešte ruke majstora koje dobro poznaju načine ugradnje slivnika i odvoda za ovako specifične namene.

Pored sanitarija koje se jako lepog esttskog izgleda mogu naći a da su pri tome neverovatno malih dimenzija (wc šolje, lavaboi, bidei i slično), u uređenju kupatila ima posebnu važnost i keramika.

Prema našem iskustvu, danas je najdominantnija primena mozaičnih pločica koje zaista svakom kupatilu daju prefinjen estetski izgled. Ipak, na svakom klijentu je da odluči koja keramika će doiprineti da s eon oseća ugodno sutradan u ovom prostoru.

Preuređenje kupatila jeste zahtevan proces. Zbog svih mera bezbednosti koje se moraju poštovati potrebno je imati zaista pouzdanog majstora, kako vodoinstalatera tako i električara i keramičara. Zato je i samo preuređenje možda i jedno od najskupljih kada gledamo uopšte preuređenje stambenih jedinica.

Najvažnija stvar je imati profesionalne i vrlo iskusne majstore koji će ovaj posao uraditi kako treba i kako ne biste u budućnosti imali dodatne probleme.

Vrlo često je za preuređenje kupatila potrebno nešto duže vremena i zbog svih naših uobičajenih aktivnosti nemoguće je tada živeti u prostoru gde se preuređuje kupatilo. Svakako, najvažnije je da se celokupan posao obavi kako treba.

Ako vam je finansijski faktor možda jedan od prepreka da konačno svoje kupatilo preuredite po vašoj meri, onda vam sugerišemo da možda majstore potražite preko zimskih meseci. Cene radova su znatno niže u to doba godine.

Pre svakog preuređenja raspitajte se dobro o cenama usluga, zatim cenama sanitarija, keramike, istražite dobro tržište u tom smislu a onda sve stavite na papir. Rada ćete biti sigurni da li ste spremni za početak radova.

Ukoliko vam bilo kakav savet treba u vezi preuređenja kupatila, ceni usluga naših majstora, možete nas uvek pozvati. Naše savetodavne usluge su vam uvek dostupne. A kada je reč o tehničkim uslugama odnosno samom preuređenju kupatila u celosti, u tom pogledu možete nam se obratiti tokom cele godine.

Call Now Button